Mossuk kezeinket…

Járvány idején nem árt, ha a megszokottnál is alaposabban mosunk kezet és takarítunk az otthonunkban – szól a felhívás. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a bőrünk és tárgyaink fertőtlenítésén kívül az alábbiakat is rendszeresen meg kellene tisztítanunk, járványhelyzettől függetlenül:

  • Tartsd tisztán a gondolataid.
  • Tartsd tisztán a beszéded.
  • Tartsd tisztán az érzelmeid.
  • Tartsd tisztán a cselekedeteid.

Lelkünk is olyan tisztává válhat, mint a patyolat

Ahogyan egy vírus, a negatív gondolataink, érzelmeink, bántó szavaink, cselekedeteink is fertőznek – magunkat és másokat is. Orvoslásuk pedig hosszadalmas és fájdalmas feladat. Ilyen módon is felelősséggel tartozunk embertársainkért. Nem csak vészhelyzetben, hanem mindig.

A jelenlegi helyzetben mindenkinek az az érdeke, hogy időnk nagy részét otthon töltsük. Ez az időszak kiváló lehetőséget biztosít lelkünk nagytakarítására is.

A Pszichoszamóca szakképzett pszichológusai is otthonról, online várják a kedves klienseket. Tegyünk együtt a tisztább (lelki)világért!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.