A Pszichofitness CD ingyen letölthető

Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus ingyenesen elérhetővé tette a Pszichofitness CD-je hanganyagát. A professzor asszony biztató és mindenki számára irányt mutató gondolatai ezekben a kritikus napokban:

„Próbatételes időket élünk át mindannyian. A Covid-19 által okozott világjárvány széttörte hajdani életrendünk kereteit, bezárta házaink ajtaját és izolációba parancsolt.

Visszaszorultunk kis világunkba, magunkra maradtunk, hogy átgondoljuk, hogyan vészeljük át emberségesen a krízist, hogyan tűrjük a jövő bizonytalanságát, hogyan viseljük el jelenünk terheit. Meg tudunk-e küzdeni azzal a pszichológiai vírussal, amit a helyzet indulatos, agresszív, antihumánus, belátástalan magatartásával és kommunikációjával magunk szórunk szét családunkban, zárt kis világunkban, amelynek lombikhelyzetében a tehetetlenség miatti indulatok felfűtődnek és akár robbanáshoz is vezethetnek?

Most jött el az ideje annak, hogy megmutassuk, ki vagyunk. Nemes szívű, emberséges, belátó, egymást segítő, megértő, szolidáris lények, vagy emberség alattiak. A szorongás, indulati felfokozottság a stresszhelyzetből adódik. Vegyünk erőt magunkon és tanuljuk meg kezelni. Gyakoroljuk. Ez nem lehetetlen, de a toleráns viselkedést, a stressz kezelését éppúgy tanulnunk, gyakorolnunk kell, ahogyan az úszást vagy az autóvezetést.

Eljött az összefogás ideje is! Mindnyájan tegyük meg magunkért, családunkért és az élhető életminőségért mindazt, amire csak képesek vagyunk. Megható tapasztalni az altruizmus kivirágzását azóta, mióta ránk nehezedett a bizonytalanság és félelem nyomása.

Magam is arra törekszem, hogy saját lehetőségeimben azzal segítsek, ami mindenkinek javára szolgálhat: a stressz kezelésében, a szorongás csökkentésében, jobb közérzet elérésében, a pszichoszomatikus zavarok (pl. alvászavar) csökkentésében és az önszabályozó képesség növelésében. Ezért felajánlom szabad felhasználásra azt a gyakorlat-sorozatot, amelynek ötösfogata egyenként is, összekapcsolva is jól használható mind a helyzeti feszültségek kezelésére, mind pedig (rendszeres gyakorlással) az önálló belső szabályozó képesség kialakítására. A mától ingyenesen elérhető hanganyagok, a podcast epizódok öt része lehetővé teszi a gyakorlatok szükséglet szerinti letöltését és felhasználását.”

A CD teljes anyaga letölthető az alábbi linkről.
https://drive.google.com/open?id=1Im4oRkZo3vnCVekjipTXgs9CJKDCcKtX

Emellett podcaston és a YouTube-on is bárki számára ingyenesen elérhető mind az öt hanganyag.

Külön-külön:

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.