GYÓGYTORNA ÉS GYÓGYMASSZÁZS

GYÓGYTORNA

Szemlélet, munkamorál:

Filozófiánk szerint az ember komplex, egyedi és utánozhatatlan, testi és lelki mivoltunk egymásra hatása révén. Hisszük azt, hogy a test és a lélek nem különálló, hanem egy koherens egység.

Holisztikus szemléletünk már az első pillanattól kezdve meghatározó a kezelési folyamatban. Számunkra fontos, hogy ne csak egy diagnózist, hanem az embert lássuk a problémák mögött, hiszen pusztán fizikális eltérésekről aligha beszélhetünk. Ezek minden esetben összekapcsolódnak pszichológiai és szociális hatásokkal is, tehát az élet minden területe érintetté válik. Ebből adódóan úgy véljük, hogy a felmerülő, összetett problémák, összetett megoldásokat igényelnek.

Csapatban dolgozunk Dr. Prof. Bagdy Emőke és Dr. Császár-Nagy Noémi köré szerveződő teamben mindenki és minden terület egymást segíti a közös cél érdekében. Szakmai munkánkat Dr. Császár-Nagy Noémi szupervíziója teszi teljessé. Szorosan együttműködünk egymással, illetve a gyógymasszőr, pszichológus és pszichiáter kollégáinkkal.

Kezeléseinket egyénre szabottan állítjuk össze, hiszen hisszük azt, hogy minden probléma más-más megközelítést igényel. Dolgozunk manuálterápiával, manuális és eszköz asszisztált fascia technikákkal, relaxációs, nyújtó (stretching) gyakorlatokkal. Végzünk célzott és funkcionális izomerősítést, rehabilitációs tréninget, gerinctornát (gerincstabilizáció, core stabilizáció), légzőtornát, női- és kismama (fitmanny prenatáis), továbbá proprioceptív tréninget. Eszköztárunkat a hagyományos gyógytorna gyakorlatokon túl a tradicionális jóga, funkcionális tréning és TRX feladatok színesítik.

GYÓGYMASSZÁZS

A Pszichoszomatikus Ambulancia terápiás szemlélete a komplexitás,
a LÉLEK és TEST együttes kezelése:
neuroedukáció+mozgásterápia+masszázs.

Természetesen önálló kezelésként is igénybe lehet venni a gyógymasszázst.

De kiemelten ajánlott:
stressz okozta izomfeszülés/fájdalom lazítására;
tartáshiba miatti hátfájdalom oldására;
mozgásszervi sérülés/műtét utáni rehabilitációra;
ülőmunka, vagy mozgásszegény életmód okozta izommerevség lazítására;
mozgásszervi betegségek kezelésére.

A gyógymasszázs alapfogásai mellett a fascia- és a triggerpont terápia
technikáival kiegészítve történik a masszázs.
A kezelés során a masszőr különböző módokon hat egy adott kötőszöveti
egységre. Célja, hogy a túlfeszített izmok lazuljanak; javuljon a
keringés, oxigénellátás és anyagcsere az izmokban, csökkenjen a
fájdalom.