Már neuropszichológus is rendel a Pszichoszamócában!

A neuropszichológus a különböző genetikai (pl.: epilepszia, autizmus, Asperger-szindróma, Tourette-szindróma stb.) vagy szerzett idegrendszeri károsodást szenvedett (pl.: stroke, agydaganat) emberek diagnosztizálásában és rehabilitációjában vesz részt.

A neuropszichológia nemcsak a diagnózissal és a kezeléssel foglalkozik, hanem az is vizsgálatának tárgyát képezi, hogy az egyes idegrendszeri rendellenességek hogyan befolyásolják a sérült személy viselkedését, észlelését, memóriáját, beszédét, figyelmét. Vagyis ismert vagy feltételezett agyi betegségek vagy sérülések miatt létrejött mentális és viselkedészavarok, érzelmi-emocionális problémák vizsgálatával foglalkozik.

A klasszikus neuropszichológia az agykárosodások lokalizációjával foglalkozott; a kognitív neuropszichológia már az egyedi funkcionális mintázatok alapján keresi a kapcsolatot az agy, az idegrendszer és az elme között.

Milyen problémákkal küzdőknek érdemes neuropszichológust felkeresniük?

  • Központi idegrendszeri elváltozások (pl. epilepszia, hiperaktivitással járó figyelemzavarok, tanulási zavarok-iskolai nehézségek, pervazív (autizmus) zavarok, tik-zavarok stb.)
  • Szerzett agykárosodások (baleseti koponyasérülések, stroke, agydaganat stb.)
  • Demenciák (pl. Alzheimer-betegség),
  • Neuropszichiátriai állapotok (pl. major depresszió, poszttraumás stressz zavar)

 

Bővebb információért keressenek minket bizalommal az alábbi elérhetőségeinken!

info@pszichoszamoca.hu

+3630307548427

Várjuk neuropszichológiai rendelésünkön!