Család- és párterápiás foglalkozás a Pszichoszamócában

MENTSÜK MEG A SZERELMET!

Mentsük meg a házasságot!

 

Ha kihuny a tűz…..

 

A férfiak úgy hiszik, ha egy kapcsolatról beszélünk, akkor azzal baj van. A nők úgy érzik: ha a kapcsolatról nem beszélünk, akkor azzal baj lesz!

 

A két nem eltérő igényéből és érzelmi térképéből önmagában sok baj, konfliktus és félreértés származhat!

 

 

Minden párkapcsolatban előfordulhatnak ún. normatív krízisek. Ezek a kapcsolat életkorához kötötten jönnek létre. Ilyenek például:

 • a szerelem átalakulása szeretetté (1 év 9 hónap után),
 • a rutinná válás problémája összeköltözés után (randevú elmaradása, balzsam és meglepetés hiánya),
 • a gyermekvárás és a szülővé válás krízise,
 • az első 5 év, 7 év kapcsolati sors-krízise,
 • a kikacsintás és elvágyódás krízise,
 • a gyermekek kirepülése után az üres fészek szindróma,
 • életközepi problémák

stb.

Legyen szó házaspárokról, együtt élőkről, jegyesekről, különélő házasokról, együtt járókról, a nyílt vagy ki nem mondott konfliktusok rombolják az összhangot a két ember között. Néha ez az állapot odáig fajul, hogy válság lép fel a pár- és akár a családtagok közötti kapcsolatban is. Ilyenkor érdemes tapasztalt párterapeuta segítségét kérni, hogy helyreálljon a harmónia a felek között!

 

Párunkkal kettesben sokszor nyomasztó a kapcsolatról beszélgetni. Szakemberrel hamar nagy megkönnyebbülést szokott hozni a beszélgetés!

 

Milyen témákkal fordulnak hozzánk? Néhány példa:

 • „Nem lobog a tűz.” (férfi: kevés és unalmas a szex; nő: kevés a beszélgetés)
 • „Minden a gyerek körül forog.” (férfi: velem is kéne törődni; nő: csak én húzom az igát, pedig a gyerek az övé is)
 • „Nincs magamra időm!” (férfi: vágyom a szabadságra, barátokra, csendre és nyugalomra; nő: egy háztartási robot vagyok, én is szeretnék karriert, sikert, elismerést)
 • „Megcsal, már nem szeret.” (férfi: nem bízom benne, börtönné teszi az életemet; nő: nem bízom benne, biztos van valakije, azért nem figyel rám – de titkon érzem, én is szívesen kacsintok kifelé, de tettekre nem vetemednék)

 

A párkonzultáció, párterápia, válásterápia, családterápia, családkonzultáció meghatározott módszertannal dolgozik, egy-egy ülésen a pár által hozott problémákat próbálja a pár/család és a 2 terapeuta (egy nő és egy férfi) közösen megoldani.

 

A pár tehát egyenrangúan terapeuta párral dolgozik!

 

A terápia eredményeként a pár kapcsolata javul, a hozott problémákat megtanulják autonóm módon kezelni, és a családon belüli problémákat is sikerül megoldaniuk.

A terápiás folyamat hossza minden esetben egyedi, a pártól, családtól függ, hány alkalommal jönnek el. Egy-egy probléma általában 5-10 alkalom alatt rendezhető. A pár- és családterápián való részvétel előfeltétele, hogy a pár tagjai, ill. családterápia esetén az együtt élő családtagok mind jelenjenek meg az ülésen.

 

Időpont: hétfőnként, 15:00-21:00 között

Egy ülés hossza: 1,5 óra

Ár: 23.000.- /alkalom/pár

 

Helyszín: Pszichoszomatikus Ambulancia, 1037 Budapest, Montevideo utca, 5., 2. emelet

 

Érdeklődjenek és jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeink egyikén!

info@pszichoszamoca.hu

+36 30 754 84 27

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.