Van már „térképe” a 2020-as évtizedre?

Elindult az új esztendő, és vele együtt egy új évtized is. Ahogyan az előző cikkünkben írtuk , legjobb esetben életünk, kapcsolataink, munkánk, egészségünk, álmaink részletes mérlegelését, összegzését követően hagytuk magunk mögött a 2010-es éveket.

Mit várunk az előttünk álló tíz évtől? Elégedettek vagyunk jelenlegi helyzetünkkel? Min kellene javítanunk, változtatnunk?Végezzünk önvizsgálatot, hol tartunk és hova szeretnénk eljutni. Állítsunk fel fontossági és időrendi sorrendet kisebb-nagyobb céljaink között. Határozzuk el magunkat azok mellett az úti célok mellett, amelyek felé haladni kívánunk. Menni fog egyedül vagy segítségre lesz szükségünk az út megtételéhez?

Térkép a jövőbe

Célunk az (lehetne), hogy 2020 és 2030 között is legyenek új, előre vivő lehetőségeink, javuljon életünk minősége, fejlődjünk testileg-lelkileg-szellemileg egyaránt. Mindezekhez először is megfelelő, reális tervek kellenek, a „térkép”, hogy tudjuk, merre haladunk. Másrészt határozott lépések, tetterő, cselekvés kell hozzá. A helyes irányhoz, majd a haladáshoz viszont fel kell tárnunk, személyiségünkben mik azok a buktatók, aknamezők, melyek gátat vetnek fejlődésünk előtt. Ez a lépés nem mindig megy egyedül, de nem kell kétségbe esnünk, erre is van megoldás: segítséget kell kérni. Nem mindegy azonban, kitől kapjuk a hátszelet, ahogyan egy korábbi cikkünkben is írtuk (IDE kattintva), nagyon meg kell gondolnunk, kihez fordulunk segítségért.

Szakképzett pszichológus és pszichiáter kollégáink 2020-ban is várják Önöket!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.