„Vegyük számba, mi minden kinccsel rendelkezünk!”

Prof. Dr. Bagdy Emőkével, klinikai szakpszichológussal, a Pszichoszamóca szakmai szupervízorával készített interjút Erzsébetváros lapja annak apropóján, hogy nemrég „Az önazonosság szerepe a lelki egészségben” címmel tartott nagysikerű előadást a kerületben.

Az interjúban szó volt többek között a valóságunk objektív és szubjektív megítéléséről, a boldogság állapotának eléréséről, a valahova/valakihez tartozás szükségletéről, a helyes önszeretet erejéről.Prof. Dr. Bagdy Emőke előadás

Ahogy a professzor asszony a lapnak adott interjúban fogalmazott: „Amíg nem becsüljük azt, amink van, addig folyton az űr, a hiány, a szükségletek kiabálnak bennünk.”

Dr. Bagdy Emőke felnőtteknek szóló üzenete: tanuljuk meg az együttműködő, asszertív kommunikációt, a viták helyes kezelését, a személyiségünk védő, hozzánk méltó önérvényesítését, hogy a mindennapi életbe kulturáltan tudjunk bekapcsolódni – ebben is segíthet a pszichológia.

Mindezt mikor lenne ideális elkezdeni fejleszteni? A gyerekkorban, mivel a gyerek mindenre megtanítható, az értelmi agyának csiszolása mellett az érzelmi agyat és a kapcsolati intelligenciát is fejleszteni kéne – hangsúlyozta a professzor asszony.

Dr. Bagdy Emőke beszélt az önszeretetről is, ahogy fogalmazott:

„Ha én szeretem saját magam, akkor olyanokat teszek, ami nekem jó. Ha ápolom az egészségemet, figyelek a fizikumomra, a táplálkozásomra, a saját karbantartásomra, az az önszeretet egészséges módja. Mindent magunknál kell kezdeni.”

Dr. Bagdy Emőke nagy érdeklődéssel kísért, különféle pszichológiai témaköröket érintő előadásairól a Pszichoszamóca Facebook és Instagram és Twitter oldalán rendszeresen hírt adunk, kövessenek minket vagy iratkozzanak fel hírlevelünkre az info@pszichoszamoca.hu email címen, hogy időben értesüljenek az előadások helyszínéről, időpontjáról és témájáról !

A Prof. Dr. Bagdy Emőkével, klinikai szakpszichológussal készült teljes interjút az alábbi képekre kattintva olvashatják.

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.