Milyen férj állhat egy aktív nő mellett? – Nagy Péter Ádám-díjban részesült

Feleségüket a női szerep, az anyaság és a szakmai élet kiteljesedésében támogató férjek elismerésére alapított Ádám-díjat kapott Nagy Péter, Dr. Császár-Nagy Noémi, a Pszichoszamóca vezetőjének férje – aki maga is sikeres vállalatvezető. Ezúton is gratulálunk neki! 🙂

Dr. Császár-Nagy Noémi és férje, Nagy Péter, Fotó: Páczai Tamás

„A férfiak számára is nagy átok az az attitűdmodell, hogy ő csak akkor számít, ha van karrierje. Ez – prof. dr. Kopp Máriát idézve – életveszélyeztető faktor, hiszen onnantól kezdve, hogy egy férfi mondjuk egy évre elveszíti a munkáját, már nem érzi magát értékesnek. Nem mondhatja, hogy akkor én maradok a gyerekekkel, és majd családapaként teljesedek ki, egy olyan szerepben, amelyben a babagondozás vagy a szülői értekezletre járás is érték. Ezen a téren Péter különleges. Nálunk mindig az volt a szempont, kinek van inkább szüksége a karrierépítésre, addig ugyanis a másik volt otthon a gyerekekkel.” – nyilatkozta az öt gyereket felnevelő, számos szakképesítéssel és tudományos fokozattal rendelkező Dr. Császár-Nagy Noémi, klinikai szakpszichológus a közös informatikai cégüket vezető férjéről, Nagy Péterről a Képmás Magazinnak.

A Képmás Magazinban megjelent, Dr. Császár-Nagy Noémi és férje, Nagy Péter közös interjúját tartalmazó cikk előzetese az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://kepmas.hu/megszoni-a-kozos-ertekeket-dr-csaszar-nagy-noemivel-es-ferjevel-beszelgettunk?fbclid=IwAR2UX2jSPhWQLYdGLGskIpWX7d31oLs8TvtB3U2sbkJ-y0lh5HcTGF50qkU

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.