Megjelent Dr. Bagdy Emőke új könyve – Pszichofitness gyermekeknek, szülőknek és nevelőknek

Dr. Bagdy Emőke legújabb, gyermekpszichológiával foglalkozó könyvében gyermekeink pszichofittségét veszi górcső alá. A könyvből megtudhatjuk, mit tehetnek a szülők és a pedagógusok annak érdekében, hogy a digitális világban felnőtt gyermekeik egészséges, boldog felnőtté válhassanak.
Fontos a testi edzettség, de a kiegyensúlyozottsághoz mentális, lelki edzettségre is szüksége van egy gyermeknek. Testi-lelki-kapcsolati egyensúly, etikus-humánus viselkedés, kulturált kommunikáció, pozitív viszonyulás és életszeretet alkotja gyermekeink pszichofitnessének célkitűzéseit.
A könyvben olyan gyakorlatok szerepelnek, melyekkel „beültethetjük” gyermekeinkbe az egészséget védő és az életet boldogító képességeket. A mozgásos és mentális gyakorlatcsoportok igazodnak a gyermekek fejlődési, fejlettségi szintjéhez és korosztályonkénti szükségleteihez.
A gyakorlatok együttlétet kívánnak, szülő és gyermek, pedagógus és növendék együttes közreműködésében végezhetik őket. Az így megtanult élethelyzeteket, átélt tapasztalatokat a gyermek továbbviszi, mint a szülőtől, nevelőtől kapott felbecsülhetetlen értékeket.
Fogadják nyitottan, és használják bizalommal a könyvet!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.