Nőknél a gyermekvállalás legfőbb motivációja a stabil párkapcsolat

A Mokka vendége volt Dr. Császár-Nagy Noémi, klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta, a Pszichoszamóca vezetője, ahol a lombikprogrammal kapcsolatos tévhitekről beszélgettek.

A teherbeesés szempontjából fontos az életkor

Dr. Császár-Nagy Noémi, klinikai szakpszichológus és pszichoterapeuta a Mokkában

Magyarországon a 35 éves kor fölötti párok esetén minden második párnak szüksége van külső segítségre a gyermekáldáshoz – mondta el a TV2 reggeli adásában Dr. Császár-Nagy Noémi, a Pszichoszamóca vezetője. A klinikai szakpszichológus hozzátette: nőknél 18 és 24 éves kor között, férfiaknál 40 éves kora alatt a legideálisabb a gyermekáldás. Ugyanis a kor előrehaladtával exponenciálisan csökken a természetes teherbeesés valószínűsége, mert az ember genetikai állománya romlik. Vagyis nem érdemes elodázni a gyermekvállalást. Vizsgálatok kimutatták, hölgyeknél a gyermekvállalás legfőbb motivációja a stabil párkapcsolat – hallhattuk Dr. Császár-Nagy Noémitől.

Tájékoztató könyv gyermekvállalás előtt álló pároknak

A Pszichoszamóca vezetője elmondta, a tavalyi évben a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közösen országos road showban próbálták tájékoztatni az érintetteket. Idén pedig több szakmai szervezettel együtt, Dr. Császár-Nagy Noémi közreműködésével egy tájékoztató könyv kerül kiadásra, amelyben ötleteket adnak, mit tehetünk az ivarszervek frissen tartásáért. A könyv célja többek között az is, hogy eloszlassa a fogamzással kapcsolatos tévhiteket, például azt, hogy férfiassági gond, hogy a spermiumállomány már nem annyira aktív 40 évesen, hiszen ez része a természetes öregedési folyamatnak – de ezt is bizonyos módszerekkel tökéletesen rendezni lehet. Ezekhez kapnak tájékoztatót az érintettek.

 

A Dr. Császár-Nagy Noémivel, klinikai szakpszichológussal, a Pszichoszamóca vezetőjével készített interjú visszanézhető az alábbi linkre kattintva:

https://tv2.hu/mokka/289221_tevhitek-a-lombikprogramrol.html

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.