Jó anya vs. rossz anya

Jó anya vagyok? Megadok a gyerekeimnek mindent, amire szükségük van? Jól nevelem őket? Érzelmileg felnőttem már az anyasághoz? Fáradt vagyok, pihennék? Néha elmenekülnék a gyerekeim, a párom, a családom elől, hogy csak magamban legyek, csakis magammal foglalkozzam? Előfordult már olyan, hogy titokban azt kívántam, bárcsak ne lennének gyerekeim, mert túl sok a gond velük – de emiatt rossz anyának érzem magam? Néha elegem van belőlük, és emiatt bűntudat gyötör?

Ha ehhez hasonló gondolatok gyötrik, ne egyedül rágódjon rajtuk, ossza meg szakemberrel! Egy-két vezetett beszélgetés már csodát tehet, hogy Ön jobban érezhesse magát az anyaszerepben!

Az anyaság ugyan a világ legnagyszerűbb állapota, de sok lemondással is jár, és a varázslatos percek mellett vannak árnyoldalai, nehéz percei, órái, évei is – csak erről kevesebb szó esik, vagy éppenséggel elhallgatjuk mások előtt, mert félünk a társadalom negatív megítélésétől. Pedig ez egy természetes, sokakat érintő érzés.

Jöjjön el a Pszichoszamócába, és beszélje át ezeket a dolgokat szakemberrel nyíltan, tabuk nélkül! 🙂

 

Bejelentkezés
info@pszichoszamoca
+36 30/754-84-27

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.