Tartalmasan telik gyermekének a vakáció?

Tartalmasan telik gyermekének a vakáció?Eltelt a nyári szünidő fele, és lassan, de biztosan közeledünk szeptemberhez, az újabb tanévkezdéshez.

A hosszas pihenéssel, szórakozással és játékkal töltött napok, hetek mellett érdemes nyáron olyan dolgokkal is foglalkoznia gyermekének, amikre tanév közben nem jut elég ideje, pedig ismétlésre, korrepetálásra, korrigálásra szorulna belőle. A nyári vakáció alatt nem csak a matematika gyakorló feladatgyűjteményt, a kötelező olvasmányt vagy az angol szótárt érdemes elővennie a gyereknek…

Ha az iskola ideje alatt is voltak problémák gyermeke viselkedésével, tanulásával, rendszeres panasz volt rá a tanárok, osztálytársak részéről érdemes kivizsgáltatni nyáron a problémát, hogy ősztől már ne okozzon több gondot.

Ambulanciákon komplex gyermek- és serdülő-diagnosztikai vizsgálatokat végzünk.

A diagnosztika során felmérjük gyermeke erősségeit és esetleges fejlesztendő területeit.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

  1. Megvizsgáljuk, milyen panaszai vannak a családnak, az iskolának, óvodának gyermekével szemben.
  2. Felmérjük, hogyan éli meg a gyermek ezeket a panaszokat. Okoz-e számára is nehézséget, ami a felnőtteknek?
  3. Tisztázzuk, szükség van-e pszichológiai szakmai segítségre.
  4. Amennyiben valamely képesség (pl. figyelem, beszéd vagy szövegértés, tanulási képességek, emlékezet, viselkedés kontroll stb.) zavara látszik, neuropszichológiai vizsgálatot is javaslunk vagy végzünk, hogy a probléma minél hamarabb megoldódjon.

 

Várjuk jelentkezését emailben az info@pszichoszamoca.hu email címen vagy telefonon a +36307548427-es számon!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és érdekli a pszichológia világa, olvassa el a Pszichoszamóca blog többi cikkét is, és csatlakozzon a Pszichoszomatikus Ambulancia népes közösségéhez.