Mezei Noémi

vissza

MUNKATÁRSAINK

Mezei Noémi

Alkalmazott egészségszakpszichológus (jelölt)
családterapeuta
pszichológus

  • Végzettség

2021 Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt, Szegedi Tudományegyetem ÁOK
2020 Okl. Rajzvizsgálati Szakértő, Rajzelemzési Intézet
2009-2015 Családterapeuta, Magyar Családterápiás Egyesület
1996-2001 Okl. Pszichológus, Eötvös Lóránd Tudományegyetem

  • Szakmai tapasztalat

2021- Pszichoszomatikus Ambulancia
2020- Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért, ADHD diagnózissal rendelkező gyermekek családjának nyújtott családterápia
2020-2021 Soulwell Pszichológiai Magánrendelő
2014-2021 HNJ Alapítvány, Sorsfordító Műhely
2001-2020 VNU, Sanoma, Central Médiacsoport – kutató, elemző (fókuszcsoport, mélyinterjú, kérdőív, brainstorming, Tobii szemkamerás vizsgálat, célcsoport elemzés, memetika)

  • Szakmai kompetenciák

párkapcsolati elakadások, családi konfliktusok
önismeret, saját érzések felfedezése
szülő-gyerek kapcsolati problémák
társfüggőség
bántalmazás
beteg gyermek a családban

2014 óta dolgozom párokkal és családokkal, rendszerszemléletű megközelítésben. Ez azt jelenti, hogy a hozzám forduló személy problémáját a családi ill. közeli társas kapcsolatai tükrében értelmezem, különös figyelmet fordítva a származásbeli ill. aktuális család működésének megértésére ill. annak felismerésére, hogy ezek a családon belül szerzett tapasztalatok hogyan befolyásolják a személy viselkedését. Odafordulással és elfogadással támogatom kliensemet a közös úton. Közvetlen, nyílt légkört teremtve segítek neki abban, hogy felfedezze saját erőforrásait, megtalálja a magában rejlő belső erőt, mely segítségével kiegyensúlyozott életet élhet. Közel állnak hozzám a művészetterápiás módszerek, a megoldásközpontú és az érzelemfókuszú terápia. Mélyebben foglalkozom a társfüggőséggel és a bántalmazó kapcsolatokkal.

Hiszek abban, hogy a családon belüli kölcsönös megértés, az érzelmi támogatás erősítése, valamint az őszinte, nyílt kommunikáció növeli az egyén kompetenciaérzetét és ez alapja elégedettségének.