Dr. Fülöp Zsuzsanna

vissza

MUNKATÁRSAINK

Dr. Fülöp Zsuzsanna

 

Gyermekpszichiáter, pszichiáter, pszichoterapeuta főorvos

hipnoterapeuta jelölt

„ Nem lehet megoldani problémákat ugyanazzal a gondolkodásmóddal, amivel csináltuk őket.” (Albert Einstein)

1987-ben a DOTE-n szereztem orvosi diplomát. Pszichiátriából, gyermekpszichiátriából és pszichoterápiából szakvizsgáztam családterapeuta végzettséggel. A képzés keretében viselkedés- és kognitív terápiát, valamint segítő beszélgetés módszerét tanultam.

Szakmai gyakorlati tapasztalataimat a több éves kórházi munka után járóbeteg szakrendelésen és pszichiátriai gondozóban, gyermekjóléti szolgálatnál, nevelési tanácsadóban és magánrendelésen szereztem.

Pályám legelején lehetőségem nyílt megismerkedni az egészséges gyermeki fejlődés folyamatával, és ez jelentősen meghatározta szemléletmódomat. Ennek az időszaknak a tanulmányai és tapasztalata alapján született Híd a gyermekvilágba című könyvem, melyben a gyermek megismerésének, megértésének és elfogadó szeretetének fontosságát igyekeztem hangsúlyozni a bemutatott bánásmóddal. Az egészségközpontú szemlélet és gyógyítás jelenleg is fontos számomra, akár megelőzést segítő tanácsadás, akár kezelés formájában. Az ember csak szeretet-kapcsolatokban képes lelkileg egészséges életet élni, ezért tartom fontosnak, hogy mindenkit kapcsolataival vagy azoknak hiányával egységben szemléljünk.

Az utóbbi időben a pozitív pszichológia megismerése és alkalmazása iránt érzek elhivatottságot.

Szeretettel várom mindazokat a felnőtteket, gyermekeket és kamaszokat, akiknek:

  • szorongásos panaszai,
  • önértékelési zavara,
  • testi tünetekben megnyilvánuló lelki problémái vannak,
  • lehangoltsággal küzdenek,
  • kapcsolati konfliktusok nehezítik az életüket,
  • krízist élnek át,
  • vagy egyéb életvezetési elakadás miatt szeretnének segítséget kapni.